perjantai 22. heinäkuuta 2011

Louhelainen palaa, Kytösalmi ja Esala jatkavat

NST:n miesten liigajoukkue on tehnyt kolme uutta pelaajasopimusta kaudelle 2011-2012. Sopimukset ovat allekirjoittaneet Lappeenrantaan Sveitsin liigan Tigers Lagnausta palaava hyökkääjä Janne Louhelainen, hyökkääjänä ja puolustajana viihtyvä Janne Kytösalmi sekä nuori maalivahti Olavi Esala.


Louhelainen, 27, on yksi NST:n historian tehokkaimmista pelaajista, vaikka onkin pelannut vain kolme kautta miesten pelejä Lappeenrannassa. Hän pitää hallussaan seurahistorian yhden kauden piste- sekä syöttöennätyksiä liigakausilta. Kaudella 2005-2006 hän merkkautti 60 tehopistettä (29+31) ja seuraavalla kaudella 20 ottelussa peräti 34 syöttöpistettä.


Salibandyliigaa Louhelainen on pelannut Gunnersin, Classicin, NST:n ja TPS:n väreissä yhteensä 168 ottelua, joissa on syntynyt huimat tehopisteet 81+107=188. Kaudelta 2004-2005 Louhelaisen palkintokaapissa on Salibandyliigan pronssimitali Classicin riveistä. Viime kauden Louhelainen pelasi Sveitsin liigassa pronssia saavuttaneessa Tigers Lagnaussa, josta NST:n paitaan jo aiemmin palasi myös hyökkääjä Vili Rahkonen.


”Palaan Lappeenrantaan kaikin puolin hyvillä mielin. Kesän edetessä alkoi enemmän ja enemmän varmistua, että haluan pelata Suomessa ja nimenomaan täällä, kun liiganousukin tuli. Joukkueessa on paljon tuttuja ja treenien perusteella on hyvä nippu kasassa, joten fiilikset ovat hyvät. Odotan tulevalla kaudella paljon itseltäni monellakin tavalla, kuten tietysti myös koko joukkueelta. Pelivuosia on jo aika paljon takana, mutta edelleen on halu mennä eteenpäin sekä menestyä”, Louhelainen kommentoi paluutaan.





Jatkosopimuksen kirjoittanut Janne Kytösalmi tuo joukkueeseen Louhelaisen tavoin runsaasti kokemusta. Kytösalmi on pelannut yhteensä 151 liigaottelua Happeen ja NST:n paidassa. Tehopisteitä Kytösalmi on liigapeleistä kerännyt 97 (59+38). Isokokoinen, loistavan fysiikan omaava ja monipuolinen Kytösalmi tarjoaa rightin puolelta laukovana pelaajana mukavasti vaihtoehtoja päävalmentaja Simo Ruuskaselle peluutukseen. 28-vuotias Kytösalmi pelasi ensimmäiset miesten pelinsä ykkösdivisioonassa NST:n paidassa jo kaudella 2002-2003. Louhelaisen tavoin Kytösalmi on saavuttanut yhden SM-mitalin, kun hänen edustamansa Jyväskylän Happee sai hopeaa kaudella 2004-2005.


Kytösalmi tunnetaan ahkerana harjoittelijana, mutta tunnollisuudella on ollut myös kääntöpuolensa. Kova rasitus on osaltaan aiheuttanut jo useammalla kaudella erinäisiä vammoja. ”Odotan innolla tulevaa kautta. Olen harjoitellut hyvin, mutta olen ottanut osittain myös rennommin, sillä haluan saada vammakierteen poikki ja pelata terveenä koko tulevan kauden”, Kytösalmi totesi seitsemättä liigakautta odotellessaan.


Olavi Esala, 18, viimeistelee juniorisopimuksensa myötä NST:n maalivahtikolmikon. Lahjakkaan nuoren maalivahdin pelit painottuvat tulevalla kaudella A-nuorten SM-sarjaan.  Viime kaudella debyyttinsä miesten peleissä ykkösdivisioonassa tehnyt Esala saa A-nuorten pelien lisäksi hyvää oppia erittäin kokeneiden maalivahtikollegoidensa rinnalla harjoitellessaan. Kokemuksen karttuessa ja kovan harjoittelun myötä Esalalla on potentiaalia tulevaisuudessa miesten ykkösmaalivahdiksi.


Kaikki kolme uutta sopimuspelaajaa ovat NST:n omia kasvatteja. Louhelainen on jo aiemmin paluun tehneen Ossi Lahden tavoin NST:n menestyksekkään 1984-syntyneen ikäluokan tuotosta. Kytösalmen juniorivuosien kruununa oli A-nuorten SM-kulta kaudella 2003-2004.


Miesten päävalmentaja Simo Ruuskanen kommentoi jälleen tyytyväisenä joukkueen tuoreimpia sopimuspelaajia. ”Janne (Louhelainen) on erittäin juonikas ja luova pelaaja. Hänellä on varmasti myös kova halu näyttää taitojaan kasvattiseuransa riveissä.  ”Kosi” (Kytösalmi) tuo joukkueeseemme lisää vikkeliä jalkoja, näillä näkymin nimenomaan puolustukseen. Kokeneena kaverina hän on joukkueelle myös muutoin tärkeä vahvistus. Olavi on lupaava kaveri. Jaksaessaan tehdä kovasti töitä maalivahtivalmentajamme Juho Meurosen opeissa mahdollisuus liigakentille lähenee.”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti